Napelem
Kérjen előzetes árajánlatot napelemes rendszerre
A megújuló energiaforrás
A mai modern társadalom hatalmas energiaszükséglete, a folyamatosan apadó ásványanyag készletek, és a tarthatatlan széndioxid kibocsátás intő jelként mutatják, hogy változásra van szükség! Célunk, hogy a hagyományos energiaforrások fokozatos kiváltásával hozzájáruljunk egy tisztább, élhetőbb világ létrehozásához.

Naprendszerünk központi égiteste alig egy óra alatt annyi energiát sugároz a Földre, mint amennyit egy év alatt elfogyaszt az emberiség, másfél nap alatt pedig a teljes fellelhető és kitermelhető kőolajkészlet energiájának megfelelő sugárzás érkezik bolygónkra. Az energia felhasználásban komoly szerep jut az elektromos áramfelhasználásnak, ezért is lehet nagy jelentősége a napelemes áramtermelésnek.

A jövőben elképzelhetetlen lesz energia szükségletünk kielégítése olyan eszközök nélkül, amelyek a Nap energiáját hasznosítják!
Elektrosolar fantázianévvel napelem rendszerek telepítését vállaljuk - közületek, cégek és a lakosság számára - háztartási és ipari méretű erőművekkel egyaránt.
Célunk, hogy ügyfeleink részére a megújuló energiák területén továbbra is magas színvonalú, megbízható szolgáltatást tudjunk nyújtani.

Szolgáltatásaink:

díjmentes helyszíni felmérés, szakértői tanácsadás (fűtésrásegítésre is)
kulcsrakész rendszerek teljes körű tervezése és kivitelezése
meglévő rendszerek bővítése, karbantartása, esetleges javítása
egyedi igények alapján összeállított rendszerek

Fontos adataink:

I.SZ.I. Produkt Kft. - Elektrosolar
Székhely: H-2340 Kiskunlacháza, Zrínyi Miklós utca 19.
Mobil: +3630 251 9388
Mobil2: +3630 581 3944
E-mail: elektrosolar@isziprodukt.hu

A napelem

A napelemekből kinyerhető teljesítmény függ a fény beesési szögétől, a megvilágítás intenzitásától, és a napelemre csatolt terheléstől. A fény intenzitását kevésbé tudjuk befolyásolni, míg a másik két paraméter elméletileg kézben tartható.
A napelemek megfelelő tájolásuk esetén alapanyaguktól és technológiájuktól függően különböző hatásfokkal képesek áramot termelni.
A napelemek alapanyaga a mikroelektronikából jól ismert félvezető, amelyben – nagyon leegyszerűsítve a folyamatot – a napsugárzás hatására elektronok szabadulnak el, s ez által megindul áramlásuk, azaz elektromos áram keletkezik. A telepített rendszerekben az igényelt energiamennyiségnek megfelelő nagyságú és darabszámú modulba csoportosítva szerelik. A napelemek által termelt egyenáramot közvetlenül nem tudják hasznosítani az elektromos berendezések, ezért egy inverter közbeiktatásával váltóárammá kell alakítani.

A napelemek garantált élettartama 20-25 év, működőképességük megfelelő üzemeltetés esetén minimum a duplája.
A telepített napelemek 10 %-ának a cseréje, legfeljebb azoknál a telepítéseknél jöhet szóba, amelyek szakértelem nélkül történtek. Egyébként ez az arány szakszerű telepítés és üzemeltetés esetén 0 vagy pár tized %.
Az egyre növekvő magyarországi kereslet kiszolgálásában kiemelt partnerünk a hazai napelem gyártó:

Korax Solar logo

A napelemeket a 30 éve működő Korax Gépgyár Kft. Korax Solar cégcsoportja gyártja Magyarországon már több mint 10 éve - a szigorú minőségi elvárásoknak megfelelve - Európa piacaira is. (magyarországi garancia) www.koraxsolar.com

kiváló minőségű magyar termék
magas hatékonyságú napelemek (KS-275p, KS-300M )
4 lépcsős minőségellenőrzési folyamat
2014-ben elnyerte a Business Superbrands márkaértékelési rendszer címét
minősítések: TÜV (IEC61215, IEC61731), ISO9001, CE
raktárról történő kiszolgálásAz inverter

Az inverter a napelemes rendszer szíve, központi egysége.
Az inverter a napelem egyenáramát váltakozó árammá alakítja át, és visszatáplálja a hálózatba. A visszatáplálás természetesen csak a hálózat periódusával szinkronizálva lehetséges és az elektromos művek engedélye is szükséges hozzá.
Az inverternek is van hatásfoka, ami azt mutatja, hogy a napelem által előállított egyenáram hány százaléka alakul át váltóárammá. Minél nagyobb teljesítményű egy inverter, annál nagyobb a hatásfoka - tehát gazdaságosabb.
Létrejön tehát a váltóáram, melynek egy részét azonnal felhasználod.
Azt az árammennyiséget, amit nem közvetlenül használunk fel, az elektromos hálózatra csatlakozva tárolják.
Ezt a folyamatot az inverter segítségével bármikor nyomon követheted, ellenőrizheted egy monitoron, ami minden információt megad a termelt áram mennyiségéről.
froniu inverter

A napelem-rendszer:

A napelem-rendszerek lehetnek szigetüzeműek, illetve hálózatba kötöttek. Az előzőek kizárólag az adott épület áramigényeit szolgálják ki, azaz nincsenek kapcsolatban az elektromos szolgáltató hálózatával. Az ilyen rendszereknél gondoskodni kell az áram tárolásáról a napsütésmentes, illetve az éjszakai időszakra. A hálózatra visszatápláló rendszerek a helyi igény kiszolgálásán túl, vagy amellett áramot juttatnak el az országos vagy regionális elektromos hálózatba.
Magyarország területének nagy részén az éves napsütéses órák száma 2000-2200 óra. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a napelemeket hatékonyan tudjuk működtetni és azok megfelelő mennyiségű energiát legyenek képesek előállítani.


A praktikus kérdés – hova és hova ne telepítsünk napelem-rendszert?

Mennyi hozamra, megtermelt áramra, azaz kWh-ra számíthatunk napelemes rendszertől?
Sajnos nem minden tető alkalmas napelemek felszerelésére, és ilyenkor ez csalódást okozhat főként annak, aki öko-tudatos megfontolásból szeretné áramfogyasztását napelemmel kiváltani.
Kizáró ok lehet például az árnyékolás, vagy ha a statika nem engedi, ha szerencsétlen a tájolás vagy nagyon széttagolt a tető - illetve ilyenkor is néha van megoldás, csak általában költségesebb.
Mindenekelőtt kezdjük ott, hogy mi az ideális tájolás. Ha a tető 30-40 fok közötti dőlésszögű és pontosan déli irányba néz, akkor a hazai időjárásnak és klímának tökéletesen megfelel. A mellékelt ábrán is ez az állapot látszik.
Természetesen ilyen felület a valóságban nagyon ritka. A gyakorlati esetekben az mondható, hogy dél-kelet és dél-nyugat közötti tájolás, és 20-50 fok közötti dőlésszög még kiválóan megfelel napelem telepítésre.
Összegezve sok tényezőt kell figyelembe venni, mielőtt napelemek telepítése mellett döntünk - és ha ezek közül némelyiket félvállról vesszük (pl. délelőtti árnyékolást attól a szép diófától), akkor utána 25 évig szembesülhetünk hanyagságunkkal: a vártnál jóval kevesebb megtermelt áram, azaz sokkal rosszabb megtérülés.
Kérjen előzetes árajánlatot napelemes rendszerre

I.SZ.I. PRODUKT
I.SZ.I. Produkt Kft.
Székhely: H-2340 Kiskunlacháza, Zrínyi Miklós utca 19.
Adószám: 14828139-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-129993

Mobil: +36 30 251 9388

Bemutatkozás   Napelem   Raklapmagasító keret   Kovácsolt vas   Kaputechnika   Kapcsolat  
Partnereink